Despre noi

Istoria noastra

1997
Maistrul brutar József Palásti  a înfiinţat Fornetii Kft. la 01.03.1997 sub forma unei afaceri de familie. Producerea preparatelor de panificaţie congelată, cu caracter de meşteşug, a început într-o casă reconstruită din Kecskemét. La început, gama produselor a constat doar din Pogăcele cu caşcaval şi Pogăcele cu jumări, produse pe care, spre deosebire de practica europeană, clienţii puteau să le cumpere la kilogram, nu la bucată. Comercializarea produselor Fornetti era realizată într-o rețea nouă de magazine cu coacere la vedere, în sistem de franciză, până atunci necunoscută în Ungaria. Baza consta din unităţi de coacere mobile care puteau fi amplasate și extinse uşor.

2000
Depăşind capacitatea regională, Fornetti Franchise a devenit un sistem naţional de comerț, care a cucerit piaţa şi a devenit marcă înregistrată recunoscută. Produsele Fornetti puteau fi găsite în magazinele alimentare din cele mai importante localități ale Ungariei.
Numărul partenerilor de franciză din Ungaria a crescut până la 1.200, ceea ce constituia peste 1.500 puncte de coacere şi contracte de franciză.
Franciza dispunea de peste 2.700 puncte de coacere în Europa Centrală și de Est.
Către a. 2000 s-a deschis prima hală de producție în masă a preparatelor de panificație congelată, la Kiskunfélegyháza.

2001
La 01.05. a fost introdus în sistem cuptorul dezvoltat de Fornetti, cu comandă digitală „Forno di Fornetti”.
În cuptorul nou, calitatea produselor coapte era mult mai bună şi mai constantă decât în modelele anterioare, care erau doar modificate. Avantajul cuptorului este că operarea necesită supraveghere mai puţină, funcţionează programat şi după introducerea produsului, aparatul execută toţi paşii (de ex. aburire) şi anunţă terminarea timpului de coacere.
În august s-a inaugurat Centrul de Export Fornetti, la Kecskemét, care în momentul de față este baza de coordonare a Fornetti Group și se întinde pe o suprafață de peste 4.000 m².

2002
Serbia a aderat la sistemul de Master Franciză.
• luna martie a fost marcată de apariția produselor fără drojdie, express.
• în luna mai au fost introduse pe piață produsele la bucată.

2003
Fabrica de la Kiskunfélegyháza a fost modernizată și dotată cu un cuptor de tip tunel cu o suprafață de 150m². S-a deschis primul magazin extra-european, în Kuwait.
Au fost lansate produsele precoapte și coapte.

2004
Fornetti intră în posesia certificatului BVQI care atestă certificarea IFS și ISO 9001-2000.
Au fost lansate produsele predospite.
A început dezvoltarea sistemului Fornetti în Ucraina.

2005
A fost inaugurată hala de producție a Fornetti Pannon KFT.
Franciza Fornetti a ocupat locul 3 în topul francizelor din Europa

2007
Fornetti a fost printre primele companii care a utilizat doar margarină „bună”, săracă în transacizi graşi. Desigur, acest lucru a impus soluţii tehnologice de fabricaţie noi, pe lângă păstrarea valorilor de savoare obişnuite şi consistenţa identică a produselor. Din octombrie 2007, produsele Fornetti nu mai sunt fabricate cu margarină hidrogenată.

Se asimilează în producție sortimentele de tip pizza iar produsele la bucată se stabilizează ca număr. Tehnologiile de coacere cunosc transformări generate de particularitățile tipurilor de produse, sunt asimilate noi tipuri de cuptoare.