Managementul calității

Managementul calității și siguranța alimentară

Pentru aplicarea ideologiei axate pe calitate au fost formulate ţinte şi aşteptări care în acelaşi timp constituie marca, politica şi obligaţia Fornetti:

  • îndeplinirea cerinţelor de siguranţă alimentară şi de calitate proprii şi externe;
  • încrederea consumatorilor prin îndeplinirea aşteptărilor şi preferinţelor.

Sistemul de asigurare şi management al calităţii Fornetti acoperă utilizarea materiilor prime, reglementarea proceselor de fabricaţie şi supravegherea calităţii produselor finite până la adaptarea tehnologiei de coacere în magazine.

Condiţia fundamentală a fabricării produselor de calitate şi sigure din punct de vedere al siguranței alimentare, este utilizarea în mod exclusiv de materii prime selectate şi avizate pe baza unui sistem sever de cerinţe de calitate. În ceea ce priveşte făina, ca şi rezultat al mai multor ani de dezvoltare şi nenumărate analize, am reuşit să standardizăm parametrii de calitate şi tehnologie. În octombrie 2007, Fornetti a iniţiat o campanie naţională pentru minimalizarea transacizilor graşi din grăsimile utilizate în produse.

Fornetti a fost prima companie din Europa de est, care a introdus în fabricarea produselor sale utilizarea margarinei cu conţinut redus de transacizi graşi, margarină, care nu a fost supusă unui proces de hidrogenizare. Fornetti aplică nu doar în politica de calitate, ci şi în filozofia comercială cu cea mai mare precauţie cuvenită, cerinţele şi rezultatele ştiinţei alimentare. Fornetti este atentă şi la alegerea materiilor prime, la existenţa substanţelor importante din punct de vedere nutrițional.

Materiile prime nu pot conţine componenţi modificaţi genetic.

Verificarea continuă are loc cu ajutorul analizelor analitice şi microbiologice reglementate. Soluţiile tehnologice aplicate fac ca sistemul nostru să asigure fabricarea unor produse standard de calitate constantă.

Înainte de utilizare, materiile prime precum şi produsele finite sunt analizate în propriul laborator de microbiologie. În cadrul procesului de fabricaţie verificăm parametrii tehnologici şi igienici, reglaţi specific pentru produse. Sub semnul calităţii am creat un laborator de brutărie şi un centru de pregătire propriu, unde realizăm calitatea corespunzătoare a produselor prin coaceri de test continue în mediul real al magazinelor în vederea pregătirii angajaţilor partenerilor noştri de franciză pentru  manevrarea practică a produselor.